Ravurista ratsuksi -kurssi, päivä 1

by - 14.6.13


Linkki videoon
Heippa!

Mervi Pakolan pitämä Ravurista ratsuksi -kurssi alkoi 13.6. Nivalassa. Lähdimme matkaan kolmen hevosen voimin kunnon hevoskuljetusautolla aamuyhdeksältä ja takaisin palasimme iltakahdeksalta. Pitkä päivä on siis takana niin hevosilla kuin ratsastajillakin!

Siellä ne menee!


Jimppa pääsi tauoilla tarhaan lepäämään

Ensimmäisenä kävimme aluksi läpi teoriaa hevosen oppimisesta ja kouluttamisesta, ennen kuin lähdimme kentälle työskentelemään maastakäsin. Jimppa oli aluksi aivan sekaisin muista hevosista ja uudesta paikasta, ettei kyennyt kuin hirnumaan silloin tällöin ja steppaamaan, kun paarmat hyökkäilivät joka puolelle. Pikkuhiljaa se alkoi keskittymään ja rentoutumaankin, ja paluumatka tallille sujui miljoona kertaa paremmin kuin menomatka kentälle!

Mervi näytti ensiksi harjoitukset itse
Sillä välin Jimppa...




Matkalla takaisin tallille 

Pienen tauon jälkeen lähdimme pyöröaitaukselle, missä yksi kurssilaisista pääsi kokeilemaan työskentelyä hevosensa kanssa. Se onnistui muuten hyvin, mutta aitauksen alta kasvava ruoho houkutteli ruunaa välillä vähän liikaa...


Join-up
Myöhemmin teimme samoja harjoituksia myös selästä kuin aiemmin maastakäsin. Opettelimme yhden ohjan pysäytystä ja rauhassa paikallaan seisomista, mikä tuotti Jimpalle aina välillä yllättävän paljon vaikeuksia. Ehdin jo ajatella, että nyt se tajusi homman idean, kun ruuna sitten yrittikin lähteä ilman lupaa liikkeelle... Loppujen lopuksi sekin onnistui hyvin, ja saimme lopettaa hyvillä mielin!






Jimppa loisti taas lastauksessa helppoudellaan. Se laitettiin kyytiin ensimmäisenä, jotta muut varmasti tulisivat perässä (vaikka luultavasti ne olisivat sinne menneet hyvin yksinkin), ja voi että miten iloinen olen näin helposta lastattavasta! Uloskin tultiin nätisti, vaikka Jimpalla olisikin ollut kiire kavereiden perään.

Kurssin jatkopäivä on kahden viikon päästä 26.6. keskiviikkona, ja tällä välin harjoittelemme ensimmäisen päivän tehtäviä itsenäisesti kotona.

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Tää oli loistopostaus ja video kruunasi koko homman. Tosi hyvä idea tuolta pitäjältä järjestää tämmönen kurssi. Tuttuja juttuja tehtiin siellä kyllä, vaikutti hyvältä.

    Jimppa on kunnon entinen ravuri kerran on hyvä lastata. Se on yksi ravureitten bravuureista -kävelevät koppiin kuin karsinaan ikäänsä ja miettivät miksi ratsut venkoilee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo kurssi oli kyllä mahtava idea, ja tuli (ainakin meille) tarpeeseen :D Entisen ravurin omistaminen on kyllä helppoa monessa asiassa, kun ovat niin tottuneita kaikkeen! :) Vaikka onhan niitä kovia kokeneitakin yksilöitä, jotka eivät mene koppiin tai pesariin millään...

      Poista