Ravurista ratsuksi -kurssi, päivä 2

by - 5.7.13

Linkki videoon

Heippa!

26.6. lähdimme uudemman kerran Nivalaan ravurista ratsuksi -kurssille. Tällä kertaa työskentelimme ratsain noin puolen tunnin yksityisopetuksissa. Ensiksi oli kuitenkin lyhyt teoria, jonka jälkeen siirryimme pyöröaitaukselle.


Meidän toiveenamme oli yrittää löytää se kadoksissa oleva oikea laukka. Jimppa laukkaa hyvin vasempaan kierrokseen, mutta oikeaan se ei nosta laukkaa ollenkaan. Pyöröaitauksessa lämmittelin ensiksi ravissa tehden voltteja, jonka jälkeen otin vasempaan kierrokseen pari nostoa. Aluksi Jimppa ei meinannut nostaa laukkaa ollenkaan, mutta juoksutuspiiskan avustuksella ensimmäinen nosto saatiin alle ja sen jälkeen vasen kierros sujui mallikkaasti!

Tässä taidettiin heittää pukki

Tässä taas en tiedä, mitä tapahtuu, mutta hyvältä näyttää...

Oikeaan kierrokseen piiskaa saikin käyttää sitten enemmän. Minä pidin satulan etukaaresta kiinni ja toivoin parasta Mervin juostessa perässä piiskan kanssa :D Mutta sitten se laukka nousi! Ette arvaakaan, kuinka mahtavalta tuntui laukata oikeaan kierrokseen, kun aikaisemmin ehdittiin jo epäillä, pystyisikö ruuna koskaan laukkaamaan oikealle. Vähän haparoivaa kaahottamistahan se näin aluksi oli, mutta laukkaa kumminkin!

Se laukkaa!



Jatkoimme toisella ratsastuskerralla samaa hommaa pyöröaitauksessa, mutta nyt ilman juoksutusraippaa. Otin oman raipan käteen ja napautin sillä, jos ei laukka meinannut muuten nousta. Lopulta se kuitenkin nousi jo ilman raippaakin aina välillä. :)

Harjoittelimme myös takaosan väistöjä

Kurssilla koimme myös muutakin ensimmäistä kertaa - nimittäin kaaduimme kesken laukannoston! Vauhtia oli liikaa, joten nurinhan siinä sitten mentiin. Onneksi pohja oli pehmeä, ja - kiitos turvajalustimien - kummallekaan ei käynyt mitään (paitsi että sain silmät ja suun täyteen hiekkaa...), joten ei kun vain uudestaan selkään ja uutta nostoa yrittämään. Sen jälkeen Jimppa meni vähän varovaisemmin ja laukkakin rauhoittui. :D



Kotiin lähdettäessä Jimppaa sai vähän houkutella menemään kuorma-autoon. Tiedä sitten miksi! Viimeksi se meni suoraan miltei juosten kyytiin, mutta nyt jäi lastaussillalle epäröimään. Hyvin se kuitenkin sinne lopulta meni ja tuli nätisti poiskin :)

Lue myös nämä!

6 kommenttia

  1. Sulle ois haaste tuossa alla olevassa linkissä :)

    http://helijahellu.blogspot.fi/2013/07/haaste.html

    VastaaPoista
  2. tsemppiä treeniin-hiljaa hyvä tulee :)

    VastaaPoista
  3. Rohkeaa menoa! Ja onneksi ei tullut kuin hiekkavahinkoja kaatumisessa. Itsellä on kovassa laukassa aina ollut kaatumispelkoa, vaikka en ole koskaan hevosella kaatunut. Tsemppiä treenailuun! hienolta näyttää heppa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon :) Välillä muakin vähän epäilyttää oikeassa laukassa, että pysytäänkö pystyssä, mutta toistaiseksi ollaan pysytty! Onneksi Jimppa menee aika rauhallista vauhtia, muuten voisi epäilyttää vielä enemmän :D

      Poista