Anniinan valmennus ja viikon kuulumisia

by - 26.1.14

Vuosi on alkanut valvovien silmien alla. Tänään jatkoimme valmentautumista meille ennestään tuntemattoman valmentajan Anniina Taluksen tunnilla. Meitä oli samassa ryhmässä neljä, ja epäilinkin vähän, miten Jimppa ja sen suuret luulot mahtuvat kolmen muun ratsukon kanssa maneesiin pyörimään. Hyvin se sinne mahtui!

Jimppa tänään valmennuksen jälkeen

Jimppa oli aluksi todella kankea, eikä ravikaan noussut suoraan puhtaasti, vaan ensiksi piti tarjota peitsiä. Lopputunnista peitsi jäi kuitenkin melkein kokonaan pois. Anniina sanoi, että Jimpan vasen lapa näyttäisi olevan jumissa, ja sen takia peitsi tuli niin herkästi. Sitä se varmastikin on, sillä olen nyt muutaman päivän yrittänyt hieroa ja venytellä Jimppaa kunnolla, koska sen ristiselässäkin tuntuu molemmilla puolilla kipeä jumi. Laitoinkin heti kyselyä menemään hierojalle, joka olisi tulossa 7.2. tänne päin, mahtuisiko vielä mukaan hoidettavaksi. Toinen vinkki Anniinalta oli, että ensi kengityksessä kaviot vuoltaisiin vähän pystymmiksi, ja se voisi auttaa vähentämään peitsausta.

Teimme aluksi käynnissä neliöllä kulmaharjoitusta, missä ennen ja jälkeen kulman pysähdyttiin ja peruutettiin pari askelta. Harjoituksen tarkoituksena oli saada hevoset kuuntelemaan puolipidätteitä ja ottamaan takaosaa paremmin alle. Jimppa oli aika laiska peruuttaja, mutta nyt se peruuttaa jo paljon pienemmillä avuilla kuin aluksi. Minun pitäisi vain istua suoremmassa, kun meinaan aina nojata peruutuksissa eteenpäin.
Aiheeseen kuulumaton täyttökuva. Laidunlenkillä 21.1.
Jimppa otti muutenkin tosi lunkisti, eikä sitä häirinnyt, vaikka muita välillä saattoi jännittää. Ravissa se alkukankeuden jälkeen tuntui tosi kivalta, vaikkakin välillä tuntui, että se kynti turvallaan maneesin pohjaa. Mutta parempi niin, kuin että se kulkisi pää kohti taivasta. Suurimman osan ajasta se kuitenkin ravasi rennosti ja myödäten yllättävän hyvin. En tajua, missä välissä se on ymmärtänyt, ettei ole mikään pakko ravata pää jännittyneenä ylhäällä! :D Anniina ohjeisti asettamaan Jimppaa niin, että nostaa sisäkättä vähän suoraan ylöspäin eikä sivulle, niin kuin olen aiemmin tehnyt. Se kyllä tuntui toimivan, vaikka Jimppa asettuikin aina vain pieneksi hetkeksi kerrallaan.

Kaiken kaikkiaan valmennuksesta jäi tyytyväinen olo, vaikka ilman jumeja se olisi mennyt vielä paremmin. Sain Anniinalta myös neuvoksi avata jumeja reippaalla vauhdilla ja vahvistaa takapäätä esimerkiksi mäki- ja hankitreenillä, jota ei tänä talvena taideta päästä tekemään. :/ Se olisi kyllä ollut loistavaa treeniä ja tehnyt hyvää Jimpalle!

Järkyttävän pelottavat hökkelit! Näiden ohi piti mennä lujaa ja puskien kautta :D

Muuten olemme maastoilleet aika kevyesti (+ kaksi juoksutuskertaa). Pohjat ovat yhä kovia, koska lunta ei ole satanut tarpeeksi, mutta löytyy sieltä pari lenkkiä, joilla voi mennä vähän lujempaakin. Kävimme pitkästä aikaa kiertämässä laidunlenkin (7,3 km), ja Jimppa liikkui paljon innokkaammin "uudella" reitillä. Se on jo kyllästynyt noihin samoihin lenkkeihin, joita olemme kiertäneet. Valitettavasti täällä ei ole mahdottoman paljon maastoreittejä, ja suurin osa uusistakin poluista lähtee näiltä kantareiteiltä, jotka ovat Jimpan mielestä jo niin kuluneita, ettei se oikein jaksa innostua samojen maisemien katselusta. Olenkin ajatellut, että lainaisin jostain meille koppia, ja kävisimme parinkymmenen kilometrin päässä katselemassa uusia maastoja. Ensiksi pitäisi vain käydä tarkistamassa, onko siellä millaiset pohjat mennä, ja sitten etsiä vetoauto ja vielä valita sellainen päivä, että koppi, auto sekä kuski ovat kaikki vapaalla... :D

Jouduin hetken kulkemaan edellä tutustuessamme uuteen metsäpolkuun, joka oli Jimpan mielestä tosi jännä


Sitten takaisin selkään, ja poni uskalsi jatkaa matkaa ihan itse!

Lue myös nämä!

0 kommenttia