Kuinka opettaa temppu: anna pusu!

by - 2.2.14


Nyt on pitkän aikaa ollut liikutusrintamalla niin rauhallista, että sain päähäni idean aloittaa temppukoulutussarjan. Koska maastakäsittely on ollut lähiaikoina lempipuuhaani maastojen ollessa kivikovia ja pakkasten paukkuessa kahdekympin tietämillä, ei ratsastuskerroista ole ollut oikein mitään kerrottavaa - ainakaan kuvamateriaalina.


Sen verran voin kertoa, että kerran valjastin Jimpan kärryjen eteen ja kävimme pyörähtämässä raviradalla, ja ponilta löytyi tasan kaksi vaihdetta: melkein-peitsi-kipityskäynti tai täysiä. Kävimme myöhemmin tällä viikolla ratsain radalla, jolloin vauhti pysyi paljon paremmin hanskassa. Jimppa sai kuitenkin ravata reippammin, jos se vähän auttaisi lavan jumeihin. Toissapäivänä lähdimme pitkästä aikaa oikeasti maastoon ja kiersimme 8,6 km silmukkalenkin. Jimppa oli yllättävän reippaalla tuulella, ja oli tällä kertaa niin ravivarma, ettei ikinä! Yleensä se yrittää tarjota itse laukkaa joka välissä, mutta nyt se ei ottanut kuuleviin korviinsakaan laukka-apuja. Tai sitten se ei edes tuntenut niitä, koska olin pukeutunut sen verran tiiviiksi pakkaukseksi, että jo jalan nostaminen jalustimeen tuotti hankaluuksia. :D


Mutta takaisin tähän temppukouluun. En tiedä, montako osaa tämä tulee sisältämään, mutta ainakin kolme muuta temppua on jo suunnitteilla. Ehkä osat lisääntyvät samaan tahtiin temppujen lukumäärän kanssa. :D

Ensimmäisessä osassa näytän, miten opetin Jimpalle pusutempun. Muistutan vielä, että tämä on minun sovellukseni tempun opettamisesta, eikä se välttämättä toimi kaikilla yhtä hyvin. Jokainen voi itse soveltaa itselleen ja hevoselleen sopivimman opetustavan, sillä hevoset ovat yksilöitä, ja toisille toimii eri tavat paremmin. Muistakaa myös kysyä lupa hevosen omistajalta tempun opettamiseen, jos ette itse omista hevosta, jolle tempun haluatte opettaa!


Linkki videoon

Valitsimme kuvauspäiväksi juuri sen päivän, jolloin meille satoi senttikaupalla lunta. Onneksi ei ollut kylmä! Jimppa oli myös vähän levoton, eikä se olisi jaksanut keskittyä paikallaan seisomiseen. Sen takia se tarjoaa läpi videon pusuja tai kuopimisia silloinkin, kun niitä ei siltä pyydetty :D Pitäähän ponin kokeilla, millä tavalla saa herkun!

Sain otettua vuoden ensimmäiset rakennekuvatkin tällä reissulla. Tavoitteenani olisi ottaa yksi rakennekuva kuukaudessa, mutta tammikuu tippui kyydistä heti aluksi... No, ei Jimppa ole siitä muuttunut miksikään. :)

1.2.

1.2.
Ja vielä vertailun vuoksi viime vuoden helmikuussa otettu rakennekuva:
25.2.2013
Tuolloin Jimpan lihotuskuuri oli vielä melko alussa, ja sen huomaa. Nyt ruuna on paljon pyöreämmässä kunnossa ja etenkin selkälihaksia on tullut lisää. Muutosta on siis huomattavissa!

Olisi mukava kuulla mielipiteitä tästä temppuvideosta, oliko siitä mitään hyötyä tai edes vähän iloa? Haluaisin myöskin kuulla, jos olette opettaneet pusun jollain muulla tavalla!

Lue myös nämä!

4 kommenttia

  1. oli kyllä hyvin tehty video, sai selvää kaikista vaiheista ! :) Jimppa on kyllä niin söpö :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja hyvä että sai selvää! Jimppa kiittää :)

      Poista
  2. Näitä opetusvideoita lisää, kiitos! (:

    VastaaPoista