Joulukalenterin 11. luukku: Kuinka opettaa temppu...

by - 24.12.14


Joulukalenterin viimeisestä luukusta paljastuu seuraava osa blogin temppukoulusarjaa. Tässä osassa aloitetaan espanjalaisen käynnin harjoittelu kuopimiskäskyn avulla.


Muistattehan, että tämä on minun tapani opettaa kyseinen temppu, eikä se välttämättä toimi kaikilla. Tapoja on monia, ja yksi osa maastakäsittelyä ja temppukoulutusta onkin löytää ne oikeat keinot juuri omalle hevoselleen. Muistakaa myös kysyä lupa hevosen omistajalta tempun opettamiseen, jos ette itse omista hevosta, jolle tempun haluatte opettaa!

Pakollisen osan jälkeen pääsemme siirtymään itse temppuun ja sen opettamiseen. Saimme taas nautiskella lumipyrystä (ja muista häiriötekijöistä) videota kuvatessa, mutta kaikesta pitäisi saada selvää. Jos jokin kuitenkin jäi epäselväksi tai muuten mietityttämään, kommenttiosiossa tai sähköpostitse voi kysyä tarkennusta. Vastaan, jos osaan. :D

Temppukoulutuksen tulisi olla hauskaa niin sinulle kuin hevosellekin, se on mukava tapa vahvistaa luottamusta ja aktivoida hevosta, joten pidäthän sen rentona ja kivana vaihteluna teille molemmille! Valitse siis opettelupaikaksi rauhallinen ja tuttu ympäristö äläkä vaadi kerralla liikaa.

Linkki videoon

Aiemmat osat

Lue myös nämä!

0 kommenttia