Joulukalenterin 4. luukku: DIY-lahjaideoita

by - 8.12.14




Neljännestä luukusta löytyy erilaisia helppoja ideoita itsetehtyihin joululahjoihin.



Ihana ja käytännöllinen lahja musiikinystävälle (tai miksei muillekin)!

Kelloa varten tarvitset:
- Vinyylilevy (Kirppareilta löytyy halvalla! Oma löytöni maksoi 50 senttiä. En suosittele käyttämään mitään arvokasta vinyyliä. :)
- Kellon koneisto (Omani maksoi 6-7 euroa ja on toiminut hyvin.)
- Viisarit (Hinta vaihtelee parista eurosta ylöspäin. Omani maksoivat muistaakseni 2 euroa.)
- Kellotaulun numerot (valinnainen)

Tämän kellon tekeminen on hyvin yksinkertaista. Kellon koneisto kiinnitetään vinyylilevyyn, tarvittaessa sitä voi varmistaa esim. kaksipuoleisella teipillä tai muulla sellaisella, jotta levy ei pääse vapaasti pyörimään (varsinkin, jos tarkoituksena on laittaa vinyyliin numerot, kannattaa se kiinnittää hyvin). Seuraavaksi asetetaan viisarit. Ne tulee jättää hieman irti vinyylilevystä, tai muuten ne eivät pääse liikkumaan. Jos koneistossa ei ole mitään ripustinkoukkua, sellaisen voi kehitellä itse. Minun tapauksessani koneiston mukana tuli myös ripustuskoukku, mutta koska omassa kämpässäni on kiviseinät, käytin kiinnittämiseen tarrateippiä.

 





Lahjan voi antaa suoraan hevosystävälle tai välikäden kautta ensiksi hevosen omistajalle. Ne maistuvat varmasti molemmille! (Jos omat leipomistaidot ovat täysin olemattomat, voi siinä tapauksessa turvautua kaupasta ostettuihin nameihin. Ne eivät kuitenkaan yleensä maistu omistajille.)

Ohje itsetehtyihin hevosnameihin löytyy täältä.



Sain kyseisen lahjan ystävältäni viime jouluna. Lahjaan kuuluu kannellinen purkki, jossa on valmiina kuivat aineet muffinitaikinaa varten sekä pieni vihko, josta löytyy ohjeita erilaisiin kuppikakkuihin. Muffinien sijaan purkista voi löytyä aineet sekä resepti mihin tahansa leivonnaiseen, ja kaveriksi purkkiin voi lisätä kuorrute- tai koristelutarvikkeita.

Lahjaa varten tarvitset:
- Kannellinen purkki
- Valmis pikkuvihko tai materiaalit itsetehtyä vihkoa varten
- Reseptin kuivat aineet

Purkkiin tulee kaikki leivonnaisen kuivat aineet. Jos ei halua tehdä kokonaista vihkoa, voi purkin kylkeen kiinnittää pelkän reseptinkin. Vihkoon ei myöskään tarvitse laittaa pelkkiä ohjeita, vaan siellä voi olla purkin reseptin lisäksi vaikka mietelauseita, kuvia, hyviä biisejä... mitä vain!





Mikä olisikaan parempaa, kuin kääriytyä kylmänä talvi-iltana vilttiin höyryävä kaakaomuki kädessä? Ei mikään.

Tarvitset:
- Muki
- Kaakaojauhetta (tämän voi korvata myös teellä, kahvilla tai glögillä)
- Vaahtokarkkeja
- Lusikka tai muu sekoitusväline
- Kori, tarjotin tai muu astia

Kaakaojauhe ja vaahtokarkit voi eristää omiin pusseihin/purkkeihin tai kaataa valmiiksi mukiin (tällöin olisi hyvä peittää muki jollain, esimerkiksi kääriä sellofaaniin). Herkkukoriin voi vielä lisätä vaikka lahjan vastaanottajan lempiherkkuja tai jonkun hyvän elokuvan tai kirjan.

Minivaahtokarkit sopivat parhaiten kaakaoon





Sama idea kuin edellisessä, mutta tämä sopii meille hevosihmisille. Tarpeen vaatiessa pienillä muokkauksilla tästä saa sopivan lahjan myös muille eläinihmisille. ;)

Tarvitset:
- Muki (tietenkin hevosaiheinen)
- Hevosnameja (tee itse tai osta valmiita)
- Letityskuminauhoja, harja tai jotain muuta pientä
- Kori, tarjotin tai muu astia





Ennen vuodenvaihdetta hyvä lahjaidea on seinäkalenteri - tulevaa vuotta silmälläpitäen. Itsetehtynä tai -suunnittelemana lahjasta saa persoonallisemman ja vastaanottajalle sopivan. Näppärimmät voivat väkerrellä kalenterin itse alusta loppuun, mutta meille vähän laiskemmille sopivampi vaihtoehto on suunnitella ja tilata se netistä. Esimerkiksi Ifolor, Photobox ja Vistaprint tarjoavat mahdollisuuden suunnitella oman kalenterin omista kuvista.

Jos haluaa ja osaa, voi kalenterin tehdä myös kokonaan itse alusta alkaen!




Oletteko te päätyneet tee-se-itse -lahjoihin?

Lue myös nämä!

0 kommenttia